Notis Privasi

Tarikh Terakhir Dikemaskini: 16 Mei 2024

Pengenalan

Putera Academy Rileks Community (PARC), yang dimiliki oleh Tenang Komuniti Sdn Bhd (Registration Number: 202201000789 (1446486-W)), memandang penting terhadap privasi individu yang mengunjungi laman web kami di https://pa.rc.my (“Laman Web”). Dasar Privasi ini merangkumi penjelasan mengenai bagaimana kami mengumpul, menggunakan, mengendalikan, dan melindungi maklumat peribadi anda.

Maklumat yang Kami Kumpul

Apabila pengunjung meninggalkan komen di laman web, kami mengumpul data yang ditunjukkan dalam borang komen, alamat IP pengunjung, dan rentetan ejen pengguna penyemak samar untuk membantu mengesan spam.

Sebuah rentetan yang dianonimkan yang dicipta daripada alamat e-mel anda (juga dipanggil hash) mungkin disediakan kepada perkhidmatan Gravatar untuk melihat sama ada anda menggunakannya. Dasar Privasi perkhidmatan Gravatar boleh didapati di sini: https://automattic.com/privacy/. Selepas persetujuan komen anda, gambar profil anda akan kelihatan kepada orang ramai dalam konteks komen anda.

Jika anda memuat naik imej ke laman web, anda sebaiknya mengelakkan memuat naik imej dengan data lokasi yang ditanamkan (EXIF GPS) termasuk. Pengunjung laman web boleh memuat turun dan mengekstrak mana-mana data lokasi daripada imej di laman web.

Kuki

Jika anda meninggalkan komen di laman web kami, anda boleh memilih untuk menyimpan nama anda, alamat e-mel, dan laman web anda dalam kuki. Ini untuk kemudahan anda supaya anda tidak perlu mengisi butiran anda lagi apabila anda meninggalkan komen lain. Kuki-kuki ini akan berkekalan selama setahun.

Jika anda mengunjungi halaman log masuk kami, kami akan menetapkan kuki sementara untuk menentukan sama ada pelayar anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan dibuang apabila anda menutup pelayar anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menetapkan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk anda dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk berlangsung selama dua hari, dan kuki pilihan skrin berlangsung selama setahun. Jika anda memilih “Ingat Saya”, log masuk anda akan berkekalan selama dua minggu. Jika anda log keluar dari akaun anda, kuki log masuk akan dipadamkan.

Jika anda mengedit atau menerbitkan artikel, kuki tambahan akan disimpan dalam pelayar anda. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan hanya menunjukkan ID artikel yang baru anda edit. Ia luput selepas 1 hari.

Kandungan Tertanam dari Laman Web Lain

Artikel di laman web ini mungkin termasuk kandungan tertanam (contohnya, video, imej, artikel, dll.). Kandungan tertanam dari laman web lain berperilaku sama seperti jika pengunjung telah mengunjungi laman web lain.

Laman web ini mungkin mengumpul data tentang anda, menggunakan kuki, menanam pelacakan pihak ketiga tambahan, dan memantau interaksi anda dengan kandungan tertanam tersebut, termasuk melacak interaksi anda dengan kandungan tertanam jika anda mempunyai akaun dan log masuk ke laman web tersebut.

Pihak yang Kami Kongsi Maklumat Anda Dengan

Untuk tujuan pengendalian perkhidmatan latihan dalam talian kami, kami mungkin perlu berkongsi maklumat peribadi anda dengan pembekal perkhidmatan tertentu yang terlibat dalam penyampaian latihan. Ini termasuk penggunaan platform latihan dalam talian, sistem pengurusan kursus, atau penyedia perkhidmatan pembayaran bagi tujuan pemprosesan transaksi. Walau bagaimanapun, kami tidak akan berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak lain tanpa persetujuan anda, kecuali dikehendaki oleh undang-undang.

Tempoh Penyimpanan Data Anda

Jika anda meninggalkan komen, komen dan metadata yang diperbuatnya disimpan secara kekal. Ini supaya kami dapat mengenal pasti dan meluluskan sebarang komen susulan secara automatik tanpa mengekalkannya dalam jadual moderasi.

Untuk pengguna yang mendaftar di laman web kami (jika ada), kami juga menyimpan maklumat peribadi yang mereka berikan dalam profil pengguna mereka. Semua pengguna boleh melihat, mengedit, atau memadam maklumat peribadi mereka pada bila-bila masa (kecuali mereka tidak boleh mengubah nama pengguna mereka). Pentadbir laman web juga boleh melihat dan mengedit maklumat tersebut.

Hak Anda ke Atas Data Anda

Jika anda mempunyai akaun di laman web ini, atau meninggalkan komen, anda boleh meminta untuk menerima fail yang dieksport daripada data peribadi yang kami simpan tentang anda, termasuk sebarang data yang anda berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta agar kami memadamkan sebarang data peribadi yang kami simpan tentang anda. Ini tidak termasuk sebarang data yang kami diwajibkan untuk menyimpan untuk tujuan pentadbiran, undang-undang, atau keselamatan.

Penghantaran Data Anda

Komen pengunjung mungkin akan diperiksa melalui perkhidmatan pengesanan spam automatik.

Hubungi Kami

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Dasar Privasi kami, sila hubungi kami di [email protected]